Lijst van terugbetaalbare hoortoestellen

Alle hoortoestellen die op deze lijst staan kunnen recht geven op een terugbetaling door de ziekteverzekering.


Welke hoortoestellen zijn terugbetaald?

De ziekteverzekering vergoedt uw patiënt als hij of zij voldoet aan de gestelde voorwaarden en als het hoortoestel zich bevindt op de limitatieve lijst van hoortoestellen. Als u een aanvraagdossier indient voor een hoortoestel dat niet op deze lijst staat, is er geen vergoeding van de ziekteverzekering.

Als audicien, dient u het aanvraagdossier in bij de adviserend arts van het ziekenfonds van uw patiënt.

De huidige limitatieve lijst met hoortoestellen kan u onderaan deze pagina raadplegen in PDF of TXT formaat. Deze lijst is geldig tot en met 31 juli 2023. Vanaf 1 augustus 2023 veranderen deze lijsten naar een online zoekmodule die u kan raadplegen vanaf mei 2023.

Opgelet, deze nieuwe zoekmodule zal ook voor een wijziging aan de identificatiecodes van de hoortoestellen zorgen. U dient deze nieuwe identificatiecode te gebruiken op alle afleverattesten voor alle afleveringen na 31 juli 2023.

Hoe wordt een product opgenomen op de lijst, geschrapt of worden de gegevens gewijzigd – vanaf 1 mei 2023?

Vanaf 1 mei 2023 wordt er een nieuwe applicatie die het aanvraagproces voor hoortoestellen op de bestaande lijsten van hoortoestellen gelanceerd. Tot deze datum kan u geen aanvragen indienen.

Als verdeler hoortoestellen van kan u toegang krijgen tot onze online applicatie om een aanvraag in te dienen om uw hoortoestellen te laten opnemen op onze lijsten.Meer informatie over deze applicatie kan u hier terugvinden.

Meer informatie

Contacten

 

Laatst aangepast op 13 april 2023